Information till nya fastighetsägare

Välkommen till Grythem (190929)

Välkommen till Grythem!

Information till nytillkomna fastighetsägare i vår samfällighetsförening.

Vad gäller historik m.m. ber  jag att få hänvisa till vår hemsidan www.norragrythem. se men här kommer några korta praktiska upplysningar:

Vatten- och avloppsanläggningen överläts den 1 november 2018 till Örebro Kommun. Ny ledning kommer att dras från Glanshammar, vilket beräknas kunna påbörjas 2019. (Se kommunens hemsida). På hemsidan finns uppgifter vart du kan vända dig om något krånglar.

Konsol för uppsättning av vattenmätare måste vara installerad under våren 2019 och kommunen kommer att skicka ut uppgifter om anslutningspunkt och avgift för anslutningtill kommunalt vatten.

Soptömning sker gemensamt för alla i området och vi sorterar soporna. Det finns 2 sopstationer, en för Babordsvägen och en för Styrbordsvägen. Lägg köksavfall i den bruna tunnan och osorterbart restavfall i den stora grå. Papperspåsar för köksavfall kan hämtas  på Styrbordsvägen 13. Kostnaden ingår i årsavgiften till samfälligheten.

Vägavgift för våra egna vägar samt Brandstorp-Grythemvägen ingår också i årsavgiften. Däremot ingår inte avgift för Henslättsvägen. Den är nyligen renoverad och kostnaden för det tas ut separat av vägföreningen. Det kommer en räkning en gång /år med posten.

Vi har en föreningsstuga samt hamn- och badplats som sköts gemensamt i samband med arbetsdagar höst och vårDatum, se hemsidan.

Föreningsstugan, som nu är ommålad och fin invändigt kan man hyra för privatasammankomster efter kontakt med Helen Lindberg, vår husvärd. Pris 200:-/dygn. 

Hamnen är avsedd för mindre båtar och båtplats kan hyras mot en mindre avgift. 

Vi har en egen båtklubb Grythems Båtklubb där man kan bli medlem.

Gräsklippning av grönområden vid stranden och föreningsstugan utförs enligt ett rullade schema som kommer att finnas på hemsidan.

Diket förbi varje tomt ska fastighetsägaren hållas fritt från sly så att avvattning av vägbanan fungerar. Fastighetsägare på Styrbordsvägens sida med jämna nummer ska också se till att det s.k. krondiket som löper på tomtens baksida hålls fritt från sly.

Årsmöte hålls i slutet av maj varje år. På hemsidan finns protokollet från föregående år.

Vid årsmötet beslutar vi om årsavgift för att täcka löpande gemensamma kostnader. När något större arbete måste utföras och vi behöver anlita hantverkare kan vi också besluta om en engångsavgift för att täcka den kostnaden.

Så till dom uppgifter vi önskar från dig: 

Grythems Norra Samfällighetsförening håller ett register som omfattar fastighetsägarnas

namn, adress, telefonnummer och e-postadresser. (Registret innehåller ej personnummer eller

andra personliga uppgifter). Syftet med registret är att kunna kontakta fastighetsägarna när behov uppstår  t.ex. vid fel/skador på fastigheten, vid utsändande av debiteringar och information.

Registeransvarig är samfällighetens kassör (f.n. Anna-Greta Dömstedt) samt sekreterare (f.n. Lars Lindgren).

När någon flyttar härifrån raderas uppgifterna. Samfälligheten lämnar inte ut uppgifterna till

utomstående. 

Jag vore därför tacksam om du vill lämna namn, telefonnummer, epostadress. Lägg en lapp i min brevlåda eller skicka ett mail till: ag.grythem@trng98.se

Med vänlig hälsning

för styrelsen i samfälligheten

Anna-Greta Dömstedt, kassör

Styrbordsvägen 13, 705 98 Lillkyrka

Tel. 019-469154

Senaste kommentarer

02.06 | 11:54

Bra ide jag kommer och försöker göra mitt bästa med hund . I en förenin...

21.04 | 15:22

Hej, Nej, det finns ingen "öppen" båtramp för allmäanheten hos ...

17.10 | 13:01

Hej, Kontakta vår hamnkapten Rikard Stylin, så hjälper han dig.

17.10 | 13:01

Hej, Kontakta vår hamnkapten Rikard Stylin, så hjälper han dig.